Lagre

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 200 g hvetemel
  • 0,5 ts malt kardemomme
Del

Krumkaker

(6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Krumkaker er blant våre aller mest populære julekaker. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 25 sprø og knasende gode krumkaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 200 g smeltet smør
  • 200 g hvetemel
  • 0,5 ts malt kardemomme

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet, avkjølt smør.
  2. Vend forsiktig inn mel og kardemomme med en slikkepott. La røren svelle i ca. 15 minutter.
Etter svelling kan røra bli litt for tykk. Tilsett eventuelt et par spiseskjeer vann og rør godt.
Krumkaker trinnbilde 2
  1. Legg en stor teskje røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern.
Krumkaker trinnbilde 4
  1. Stek krumkakene til de er gyllenbrune.
Krumkaker trinnbilde 5
  1. Rull krumkakene til kremmerhus. Legg krumkakene over en kopp dersom du ønsker å lage krumkakeskåler. Krumkaker oppbevares best i en kakeboks av metall.

Les mer om oppbevaring av julekakene.

Ønsker du flere krumkaker er det best å lage røren i flere omganger, ettersom den kan bli vanskelig å jobbe med.

Server gjerne kremmerhus eller krumkakeskåler fylt med pisket krem og syltetøy eller friske bær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant