Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatsuppe bakt i ovn

Tomatsuppe bakt i ovn

Ingredienser

porsjoner

Tomatsuppe:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 4 stk. tomat (gjerne ekstra modne med god smak)
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 250 g cherrytomat
  • 2 ss olivenolje
  • 3 kvister frisk basilikum
  • 4 kvister frisk timian
  • 1 ts chiliflakes
  • ca. 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • ca. 2 ts sukker

Krutonger:

  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 2 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 394 kcal
Fett 18 g
Protein 9 g
Karbohydrater 42 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du fått med deg Tiktok trenden "Baked tomato soup"? En superenkel og smaksrik tomatsuppe der grønnsakene bakes i ovn for å få frem den deilige smaken, før de kjøres sammen til en fyldig suppe.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Tomatsuppe:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 4 stk. tomat (gjerne ekstra modne med god smak)
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 250 g cherrytomat
  • 2 ss olivenolje
  • 3 kvister frisk basilikum
  • 4 kvister frisk timian
  • 1 ts chiliflakes
  • ca. 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • ca. 2 ts sukker

Krutonger:

  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 2 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 394 kcal
Fett 18 g
Protein 9 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte fløte med et plantebasert alternativ. 

Server suppen toppet med krutonger, noen dråper olivenolje, litt nykvernet pepper og frisk basilikum. 

Tomatsuppe bakt i ovn

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 06.12.2024 02:29:55