Ingredienser

Tomatsuppe:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 4 stk. tomat (gjerne ekstra modne med god smak)
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 pk cherrytomat (á 250 g)
  • 2 ss olivenolje
  • 3 kvister frisk basilikum
  • 4 kvister frisk timian
  • 1 ts chiliflakes
  • ca. 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl fløte
  • ca. 2 ts sukker

Krutonger:

  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 2 stilker frisk timian
Del

Tomatsuppe bakt i ovn

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du fått med deg Tiktok trenden "Baked tomato soup"? En superenkel og smaksrik tomatsuppe der grønnsakene bakes i ovn for å få frem den deilige smaken, før de kjøres sammen til en fyldig suppe.  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Tomatsuppe:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 4 stk. tomat (gjerne ekstra modne med god smak)
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 pk cherrytomat (á 250 g)
  • 2 ss olivenolje
  • 3 kvister frisk basilikum
  • 4 kvister frisk timian
  • 1 ts chiliflakes
  • ca. 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl fløte
  • ca. 2 ts sukker

Krutonger:

  • 4 skiver grovt rugbrød
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 2 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Rens løk og paprika, og kutt det grovt. Kutt også tomat i grove biter.
  2. Del hvitløk og chili i to. Fjern gjerne noen av frøene fra chilien om du vil ha en mildere suppe.
  3. Ha alle grønnsakene sammen med cherrytomater i en gryte med lokk som tåler å stå i stekeovnen.
  4. Hell litt olje over grønnsakene. Ha frisk basilikum, timian og litt chiliflak i gryten. Juster gjerne mengden chili etter egen gane.
  5. Sett gryten i ovn på 220 °C i ca. 20 minutter til tomatene og hvitløken er helt myke.
  6. Klem ut hvitløken av skallet, spe med grønnsaksbuljong og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe eventuelt med litt mer buljong om du syns suppen føles tykk.
  7. Ha i fløte og smak til med salt, pepper, og eventuelt litt sukker.
  8. Bryt skiver av grovt brød i mindre biter og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje, og krydre med litt salt, eventuelt også litt frisk timian. Sett brettet i ovn og stek til krutongene er sprø, ca.10 minutter.

Server suppen toppet med krutonger, noen dråper olivenolje, litt nykvernet pepper og frisk basilikum. 

Tomatsuppe bakt i ovn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant