Kalkunfilet med calvadossaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Calvadossausen lages av eplejus, hønsebuljong, fløte - og en liten skvett calvados som setter en fin spiss på smaken. Har du ikke calvados kan du like gjerne bruke konjakk.

Ingredienser

8 Porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 3 ss smeltet smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk. eple
  • 2 ss frisk salvie

Calvadossaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 5 dl eplejuice
  • 3 ss rosiner
  • ca. 2 ss maisenna
  • ca. 1 dl kremfløte
  • ca. 4 ss calvados eller konjakk

Slik gjør du

  1. Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Brun den i en stekepanne med smør. Legg kalkunfileten i en smurt, ildfast form. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten. 
  2. Ta ut kjernehuset på eplene og stek dem sammen med kalkunfileten. Sett formen i stekeovnen ved 125 °C i ca. 1 time, til steketermometeret viser 65 °C. La fileten ligge å hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp til servering.
  3. Smelt smør og sukker i en kjele. Tilsett hønsebuljong, eplejus og rosiner. La sausen koke et par minutter og jevn den med maisenna som er rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med fløte og calvados.

Server kalkunfilet med brokkolibuketter, bakte epler, calvadossaus og kokte poteter.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.