Ingredienser

8  porsjoner

Calvadossaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 5 dl eplejuice
  • 3 ss rosiner
  • ca. 2 ss maisenna
  • ca. 1 dl kremfløte
  • ca. 4 ss calvados eller konjakk
Del

Kalkunfilet med calvadossaus

(1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Calvadossausen lages av eplejus, hønsebuljong, fløte - og en liten skvett calvados som setter en fin spiss på smaken. Har du ikke calvados kan du like gjerne bruke konjakk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner

Calvadossaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 5 dl eplejuice
  • 3 ss rosiner
  • ca. 2 ss maisenna
  • ca. 1 dl kremfløte
  • ca. 4 ss calvados eller konjakk

Slik gjør du

  1. Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Brun den i en stekepanne med smør. Legg kalkunfileten i en smurt, ildfast form. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten. 
  2. Ta ut kjernehuset på eplene og stek dem sammen med kalkunfileten. Sett formen i stekeovnen ved 125 °C i ca. 1 time, til steketermometeret viser 65 °C. La fileten ligge å hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp til servering.
  3. Smelt smør og sukker i en kjele. Tilsett hønsebuljong, eplejus og rosiner. La sausen koke et par minutter og jevn den med maisenna som er rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med fløte og calvados.

Server kalkunfilet med brokkolibuketter, bakte epler, calvadossaus og kokte poteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant