Løksuppe med kylling

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Forskere hevder at løk har mange gode egenskaper for helsa vår, og i så måte kan man vel påstå at denne suppa har helse i hver dråpe. Uansett er den uimotståelig god!

Ingredienser

  • 0,5 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 5 stk løk i skiver
  • 3 ss smør
  • 1 ts sukker
  • 4 båt finhakket hvitløk
  • 3 stilk frisk timian
  • 2 dl hvitvin
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Rens grillet kylling fri for skinn og bein. Del kyllingen i biter og sett til side. 
  2. Skrell løk og skjær i tynne skiver.
  3. Smelt smør i en kasserolle og fres løken blank.
  4. Ha i sukker, hvitløk og timian, og fres videre under stadig omrøring til løken er gyllen. Tilsett vin og kraft.
  5. Kok opp, senk varmen, og la suppen småkoke under lokk, i ca. 25 minutter. Legg i kyllingbitene og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med flatbrød.

Liker du denne løksuppa godt, så bør du også prøve fransk løksuppe. Den kan vi anbefale!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.