Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Løksuppe med kylling

Ingredienser

  • 0,5 stk. grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 5 stk. løk i skiver
  • 3 ss smør
  • 1 ts sukker
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 3 stilker frisk timian
  • 2 dl hvitvin
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Løksuppe med kylling

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Forskere hevder at løk har mange gode egenskaper for helsa vår, og i så måte kan man vel påstå at denne suppa har helse i hver dråpe. Uansett er den uimotståelig god!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 0,5 stk. grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 5 stk. løk i skiver
  • 3 ss smør
  • 1 ts sukker
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 3 stilker frisk timian
  • 2 dl hvitvin
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Rens grillet kylling fri for skinn og bein. Del kyllingen i biter og sett til side. 
  2. Skrell løk og skjær i tynne skiver.
  3. Smelt smør i en kasserolle og fres løken blank.
  4. Ha i sukker, hvitløk og timian, og fres videre under stadig omrøring til løken er gyllen. Tilsett vin og kraft.
  5. Kok opp, senk varmen, og la suppen småkoke under lokk, i ca. 25 minutter. Legg i kyllingbitene og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med flatbrød.

Liker du denne løksuppa godt, så bør du også prøve fransk løksuppe. Den kan vi anbefale!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 04.02.2023 12:35:22