Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sauerkraut

Sauerkraut

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 stk. hodekål ( ca. 1 kg )
  • ca. 1 ss salt
  • 0,5 dl vann (valgfritt)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 413 kcal
Fett 1 g
Protein 18 g
Karbohydrater 65 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sauerkraut - Finsnittet fermentert hodekål er populært og en del av det tradisjonelle basiskostholdet i en rekke europeiske land. Fermentering er en gammel, tradisjonsrik måte å konservere høstens avling på for bruk gjennom hele vinteren. Nydelig og friskt tilbehør til alle slags kjøttretter.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 stk. hodekål ( ca. 1 kg )
  • ca. 1 ss salt
  • 0,5 dl vann (valgfritt)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 413 kcal
Fett 1 g
Protein 18 g
Karbohydrater 65 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Bruk gjerne denne oppskriften som en grunnoppskrift, og prøv deg frem med andre smakstilsetninger og kombinasjoner. Ha gjerne i krydder som karve, ingefær, kanelstang, pepper eller hvitløk.

Sauerkraut

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 09:32:03