Tyrkisk Güvec

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Tradisjonell tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker. Ganske enkel å lage, og den stekes ferdig i stekeovnen.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 1 stk aubergine
  • 1 ss salt

  • 2 stk løk
  • 1 stk grønn squash
  • 1 stk rød paprika
  • 400 g hakkede hermetiske tomater
  • 500 g potet
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts paprikapulver
  • 12 ts pepper
  • 2 ts salt
  • 5 dl lammekraft eller vann
  • 1 bunt bladpersille

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger.
  2. Skjær aubergine i tynne skiver og strø over salt. La det stå i ca. 15 minutter. Skyll deretter av saltet
  3. Skjær løk, poteter, squash og paprika i skiver.
  4. Brun kjøttet i olje i en varm panne, litt om gangen.
  5. Legg kjøtt, grønnsaker og hermetiserte tomater lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Krydre med salt, pepper og paprika. Hell over lammebuljong eller vann. Plasser midt i stekeovnen på 200 grader i ca. 1 1/2 - 2 timer. Sjekk at kjøttet er helt mørt.

Dryss over hakket persille før servering. Server med godt, ferskt brød.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.