Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sandkaker

Sandkaker

Ingredienser

  • 100 g skåldede mandler
  • 250 g hvetemel
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 stk. egg
  • 100 g sukker
  • ca. 2 ss flytende margarin eller smeltet smør til pensling
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sandkaker, en klassiker som hører julen til, og er for mange en av de 7 slag. Spis dem som de er, eller fyll dem med en deilig vaniljekrem og friske bær.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 100 g skåldede mandler
  • 250 g hvetemel
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 stk. egg
  • 100 g sukker
  • ca. 2 ss flytende margarin eller smeltet smør til pensling

Slik gjør du

  1. Mal skåldede mandler på en mandelkvern eller i en foodprosessor. 
  2. Smuldre mel og smør sammen i en bolle. Ha i den malte mandelmassen, egg og sukker. Bland deigen godt sammen, dekk til bollen med plastfolie og la deigen hvile ca. 1 time i kjøleskap.
  3. Sett stekeovn på 175 °C. Pensle sandkakeformer godt med flytende margarin, gjerne to ganger.
  4. Trykk deigen ut i formene. Stek kakene midt i stekeovn i 10-15 minutter. Avkjøl kakene helt før de tas ut av formene. 

Oppbevar sandkaker i en tett kakeboks.

Enkel isdessert med bærEnkel isdessert med bær servert i sandkaker.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB14 07.12.2023 10:49:38