Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ostesufflé

Ostesufflé

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg
  • 200 g jarlsberg
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 424 kcal
Fett 31 g
Protein 26 g
Karbohydrater 9 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Det er en gyllen regel at det er gjestene som må vente på suffleen og ikke omvendt. Ostesufflé er enkelt, tøft, deilig retro og utrolig godt! Ferskt brød og en enkel, grønn salat er alt du trenger ved siden av. Bon Appetit!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg
  • 200 g jarlsberg
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 424 kcal
Fett 31 g
Protein 26 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

  1. Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Avkjøl sausen litt.
  2. Skill eggene. Rør eggeplommer, revet ost og salt inn i sausen. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter -1/3 om gangen.
  3. Hell røren i en godt smurt ildfast form og stek suffleen nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 45-50 minutter. Ikke la deg friste til å åpne ovnsdøren underveis! Suffléen faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt!

Ostesufflé er en utmerket måte å bli kvitt osterester på - all slags hvit ost kan brukes i suffléen. 

Om du steker ostesuffleen i porsjonsformer, reduseres steketiden med 20-25 minutter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB15 05.10.2024 12:32:57