Tacopizza med kjøttdeig

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Taco + pizza = Superdigg! Her har vi satt sammen det beste av to verdener. En pizzadeig som gir sprø og god bunn - toppet med tacokrydret kjøttdeig og friske grønnsaker! Nam!

Ingredienser

Pizzabunn:

  • 3 dl lunkent vann
  • ½ pk fersk gjær
  • 2 ss olje
  • ½ ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss smør eller margarin
  • 1 pk tacokrydder
  • ½ dl vann
  • 2 stk tomat
  • ½ stk rødløk
  • 2 stk vårløk
  • ½ boks hermetiske sorte bønner
  • ca. ½ boks rømme
  • 300 g ferdigrevet ost
  • 4 ss hermetiske maiskorn
  • 1 stk lime
  • ¼ potte frisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. 

    Har du litt ekstra tid, kan du også lage eltefri pizzadeig. Eller, dårlig tid - halvstekt pizzabunn fra butikken. 

  2. Gjør klart fyllet. Stek kjøttdeig i en varm stekepanne med smør eller margarin. Krydre kjøttdeigen med tacokrydder, og hell i vann. 
  3. Del tomat i 4 båter og skjær ut innmaten. Del tomatkjøttet i små terninger. 
  4. Finhakk rødløk og snitt vårløk på skrå. 
  5. Skyll av sorte bønner og la dem renne litt av seg.
  6. Når deigen er ferdig hevet, del den i to - eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate. 
  7. Legg bunnene på bakepapirkledde stekebrett, og smør på rømme. La 1-2 cm av kanten være uten fyll. 
  8. Dryss på ost, og fordel kjøttdeigen på pizzaene. Ha på sorte bønner, tomatterninger og rødløk. Ha også på mais. 
  9. Stek pizzaene i ovn på 260 °C i ca. 10 minutter til osten er smeltet og pizzaene er gyllne og sprø. Du kan også bruke pizzastein om du har. Husk da å sett steinen inn i kald ovn og juster steketiden noe ned. 
  10. Topp de stekte pizzaene med finsnittet vårløk og lime skåret i båter. Pynt også gjerne med frisk koriander. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.