Ingredienser

Pizzabunn:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel
  • 0
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss smør eller margarin
  • 1 pk tacokrydder
  • 0,5 dl vann
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. vårløk
  • 0,5 boks hermetiske svarte bønner
  • ca. 0,5 boks rømme
  • 300 g revet ost
  • 4 ss hermetiske maiskorn
  • 1 stk. lime
  • 0,25 potte frisk koriander (kan sløyfes)
Del

Tacopizza med kjøttdeig

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Taco + pizza = Superdigg! Her har vi satt sammen det beste av to verdener. En pizzadeig som gir sprø og god bunn - toppet med tacokrydret kjøttdeig og friske grønnsaker! Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Pizzabunn:

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel
  • 0
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss smør eller margarin
  • 1 pk tacokrydder
  • 0,5 dl vann
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. vårløk
  • 0,5 boks hermetiske svarte bønner
  • ca. 0,5 boks rømme
  • 300 g revet ost
  • 4 ss hermetiske maiskorn
  • 1 stk. lime
  • 0,25 potte frisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse.

    Har du litt ekstra tid, kan du også lage eltefri pizzadeig. Eller, dårlig tid - halvstekt pizzabunn fra butikken. 

  2. Stek kjøttdeig i en varm stekepanne med margarin. Krydre kjøttdeigen med tacokrydder, og hell i vann. 
  3. Del tomater i fire båter og skjær ut innmaten. Del tomatkjøttet i små terninger. 
  4. Finhakk rødløk og snitt vårløk på skrå. 
  5. Skyll sorte bønner og la dem renne litt av seg.
  6. Når deigen er ferdig hevet, del den i to - eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate. 
  7. Legg bunnene på bakepapirkledde stekebrett, og smør på rømme. La 1-2 cm av kanten være uten fyll. 
  8. Dryss på ost, og fordel kjøttdeigen på pizzaene. Ha på sorte bønner, tomatterninger og rødløk. Ha også på mais. 
  9. Stek pizzaene i ovn på 260 °C i ca. 10 minutter til osten er smeltet og pizzaene er gylne og sprø. Du kan også bruke pizzastein om du har. Husk da å sett steinen inn i kald ovn og juster steketiden noe ned. 
  10. Topp de stekte pizzaene med finsnittet vårløk og lime skåret i båter. Pynt også gjerne med frisk koriander. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant