Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Lasagne med sopp

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g friske kantarell
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 2 stilker frisk timian
  • 12 stk. lasagneplater
  • 100 g revet ost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 boks cherrytomat
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 1 ss olivenolje
Del

Lasagne med sopp

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lasagne kan gjerne være vegetar. I denne oppskriften har vi brukt selvplukkede kantareller. Du kan også bruke sjampinjong eller annen god sopp.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g friske kantarell
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 2 stilker frisk timian
  • 12 stk. lasagneplater
  • 100 g revet ost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 boks cherrytomat
  • 0,5 pose blandet babybladsalat
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Skjær soppen i skiver.
  3. Varm olivenolje i en dyp stekepanne og stek løk og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett soppen og fres videre i et par minutter. Dryss over hvetemel og rør godt. Hell i melk, kok opp og smak til med salt, pepper og timian.
  4. Forvarm ovnen til 180 °C.
  5. Dekk bunnen i en liten ildfast form med litt av saus og dekk med lasagneplater. Fortsett å legge lag på lag til alt er brukt opp. Det skal være saus øverst. Dryss over revet ost.
  6. Plasser formen midt i ovnen i 30-35 minutter, eller til pastaplatene er myke og lasagnen har fått en fin, gyllen farge.
  7. Lag salat mens lasagnen står i ovnen: Del cherrytomater i to og bland med salat. Drypp over olivenolje og krydre med litt salt og pepper.
Har du rester av stek eller gryterett, kan den lett inkluderes i lasagnen. Kutt kjøttet i biter og bland det i soppsausen. Du kan også blande spinat eller grønnkål i sausen før du monterer lasagnen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB13 03.12.2022 14:09:18