Panna cotta

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. Server den med bringebærsaus, da blir den litt syrlig og enda bedre.

Ingredienser

  • 412 stk gelatinplater
  • 1 stk vaniljestang
  • 712 dl kremfløte
  • 112 dl sukker

Bringebærsaus:

  • 1 pk (225 gr.) frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
  2. Snitt vaniljestang på midten, skrap ut innholdet.
  3. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
  4. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Ønsker du en mindre søt panna cotta, kan du fint redusere sukkermengden til det halve.

Server desserten med litt frisk bærsaus og eventuelt litt friske bær. Kan lages 1-2 dager før servering.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.