Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetsalat

Potetsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg potet
  • 4 stk. vårløk
  • 0,5 stk. løk
  • 2 stk. hel sylteagurk (eller tilsvarende skivet sylteagurk)

Dressing:

  • 4 ss majones
  • 2 dl lettrømme
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss lake av syltet agurk
  • 0,5 ts tabasco
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 212 kcal
Fett 10 g
Protein 4 g
Karbohydrater 23 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Klassisk potetsalat med rømme og majones er populær på koldtbordet og som tilbehør til grillmaten.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg potet
  • 4 stk. vårløk
  • 0,5 stk. løk
  • 2 stk. hel sylteagurk (eller tilsvarende skivet sylteagurk)

Dressing:

  • 4 ss majones
  • 2 dl lettrømme
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss lake av syltet agurk
  • 0,5 ts tabasco
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 212 kcal
Fett 10 g
Protein 4 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og kok dem i en kjele med vann til de er møre (bruker du nypoteter er det ikke nødvendig å skrelle dem). Hell av kokevannet og avkjøl potetene helt. Del dem i passe store biter.
  2. Finkutt vårløk og løk og ha det i en bolle sammen med sylteagurk og potetbiter.
  3. Bland rømme, majones, sylteagurklake, soyasaus og tabasco. Smak til med litt salt og pepper. 
  4. Vend potetene inn i dressingen. Sett potetsalaten kjølig et par timer før servering. Juster om nødvendig smaken med litt mer salt, pepper og sylteagurklake. 
Bruk denne oppskriften som en grunnoppskrift, og varier den med for eksempel biter av syrlig eple, kapers, stilkselleri eller grønne oliven for å lage din helt egne spesialsalat. Finhakkede urter smaker alltid godt i potetsalat - for eksempel dill, gressløk, persille eller timian.
 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB15 02.11.2024 03:21:45