Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Havrebrød

Ingredienser

velg antall porsjoner

Fordeig:

  • 5 dl vann
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 100 g havrekli

Hoveddeig:

  • 5 dl skummet melk
  • 1 pk gjær
  • 0,5 dl rapsolje
  • 1 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss lettkokte havregryn til pynt
Del

Havrebrød

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Havrebrød er et godt, smaksrikt og mildt brød som inneholder havregryn og havrekli.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Fordeig:

  • 5 dl vann
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 100 g havrekli

Hoveddeig:

  • 5 dl skummet melk
  • 1 pk gjær
  • 0,5 dl rapsolje
  • 1 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss lettkokte havregryn til pynt

Slik gjør du

Fordeig:

  1. Bland sammen vann, havregryn og havrekli til fordeigen. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete.
  2. Dekk til bakebollen og la den stå på benken i ca. 30 minutter.

Hoveddeig: 

  1. Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i melken.
  2. Tilsett gjærblandingen og rapsolje, hvetemel, salt og sukker i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
  3. Dekk til bakebollen og la den stå lunt i ca. 45 minutter.
  4. Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Legg brødene i smurte 2-litersformer. Dekk formene med klede, og sett dem på et lunt sted i 35–40 minutter.
  5. Pensle brødene med sammenvispet egg og snitt forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv i brødene. Dryss over havregryn.
  6. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 225 °C i 30–40 minutter. Avkjøl på rist.

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB14 05.12.2022 16:42:35