Serinakaker

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Serinakaker smaker kjempegodt og noen mener det ikke blir skikkelig jul uten denne kaken. En porsjon gir ca. 30 serinakaker.

Ingredienser

  • 1 stk sammenvispet egg
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 100 g sukker

Pensling og dryss:

  • 1 stk sammenvispet eggehvite
  • 1 dl hakkede mandler

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Smuldre inn smør i blandingen.
  2. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Bland til du har en fast deig. Sett deigen kaldt, gjerne natten over. Det er enklere å arbeide med kald deig.
  3. Rull deigen til en pølse og bruk kniv til å skjære like store emner, ca. 30 stk. Form deigemner til kuler og legg dem på et bakepairkledd stekebrettet. 
  4. Trykk kulene lett ned med en gaffel, pensle med lett sammenvispet eggehvite og dryss på hakkede mandler. Stek midt i stekeovnen på 200 °C  ca. 10 minutter, til de har fått en lys gyllen farge. Avkjøl på rist.
Oppbevar kakene i en tett boks.

Se oppskrifter på flere klassiske julekaker.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.