Grove pizzasnurrer

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Grove pizzasnurrer er supert i matpakken. Du kan variere pizzasnurrene med  skinke, kjøttdeig eller grønnsaker – valget er ditt!

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vann
  • 25 g gjær
  • 2 ss olje
  • 12 ts salt
  • 6 dl hvetemel
  • 4 dl fin sammalt hvete

Fyll:

  • 1 dl pizzasaus
  • 4 dl ferdigrevet ost
  • 150 g kokt skinke , ferdig stekt kjøttdeig eller hakkede grønnsaker

Slik gjør du

1. Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett olje, salt og mel. Kna deigen godt og la den heve i ½ time, eller til dobbel størrelse.

2. Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør på pizzasausen og fordel fyllet og osten. Rull sammen leiven på samme måte som til en rullekake.

4. Skjær 3 cm brede stykker av rullen og legg på et stekebrett med bakepapir. Trykk eventuelt snurrene litt ned, så de blir bredere og ikke så høye). Etterhev i ca. 20 minutter.

5. Stek pizzasnurrene midt i stekeovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl snurrene litt på rist før de spises.

Har du små kokker i huset? La barna lage pizzasnurrer helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.