Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bær- og fruktkompott

Bær- og fruktkompott

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g plomme
  • 250 g bjørnebær
  • 250 g blåbær
  • 1 dl vann
  • ca. 200 g sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 1,5 dl kaldt vann

Råkrem:

  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 605 kcal
Fett 28 g
Protein 5 g
Karbohydrater 82 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kompott er en fin måte å utnytte bær og frukt som er godt moden. Hva du bruker er avhengig av hva du har tilgang til, og mengden sukker justerer du etter sødmen i bærene du bruker. Her er kompotten servert som dessert med råkrem. En nydelig dessert som vekker nostalgiske minner hos mange.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g plomme
  • 250 g bjørnebær
  • 250 g blåbær
  • 1 dl vann
  • ca. 200 g sukker
  • 2,5 ss potetmel
  • 1,5 dl kaldt vann

Råkrem:

  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 605 kcal
Fett 28 g
Protein 5 g
Karbohydrater 82 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: Dryss på et tynt lag sukker slik at det ikke blir hinne på kompotten.
Tips: Bruker du bløte bær som bringebær, kan det være lurt å røre dem inn i kompotten etter at den er tatt av varmen, for å bevare bærene så hele som mulig. Kok kompotten med en kanelstang eller et par stjerneanis for å gi den en spennende og annerledes karakter.
 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB13 05.10.2024 11:18:05