Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asiatisk stekte egg

Asiatisk stekt egg

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl jasminris
  • 4 dl vann
  • 4 stk. egg
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Kinesisk saus:

  • 3 ss lys soyasaus
  • 1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ss sort riseddik (chinkiang)
  • 2 ss ketchup
  • 0,5 ss potetmel
  • 1 ss sukker
  • ca. 2 dl vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du fått med deg denne trendy Tik Tok-retten? Stekt egg i kinesisk saus er en rask og enkel smaksbombe! Passer perfekt når du er fysen på noe digg, enten som lunsj, middag eller kveldsmat. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl jasminris
  • 4 dl vann
  • 4 stk. egg
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk

Kinesisk saus:

  • 3 ss lys soyasaus
  • 1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 1 ss sort riseddik (chinkiang)
  • 2 ss ketchup
  • 0,5 ss potetmel
  • 1 ss sukker
  • ca. 2 dl vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du bytte ut egg med stekte grønnsaker, tofu eller bønner. Østerssaus kan sløyfes. 

Anrett de stekte eggene med saus over den kokte risen. Dryss eventuelt på litt sesamfrø på toppen før servering.

Asiatisk stekte egg

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 23:43:24