Banankake i langpanne Kategori Kos Vanskelighetsgrad Middels Tid Over 60 min Lag en saftig og aromatisk kake med god holdbarhet av overmodne bananer som ligger igjen på fruktfatet. De er fulle av smak av sødme, og perfekt egnet til baking. Med deilig sjokoladeglasur på toppen gjør kaken lykke på kakebordet. Sosialt Lagre Del Facebook Twitter E-post Send tips på e-post Mottakers e-postadresse Din e-postadresse Din e-postadresse Auda! Noe gikk visst galt. E-posten er sendt sms Skriv inn mobilnummer, og få tilsendt tips gratis. mobilnummer Auda! Noe gikk visst galt. Meldingen er sendt Skriv ut Utskrift med bilde Utskrift uten bilde 6Kommentarer Ingredienser Porsjoner 250 g mykt smør 500 g sukker 4 stk egg 1 l hvetemel 2 ts vaniljesukker 2 ts natron 6 stk banan (godt modne) 5 dl gresk yoghurt eller rømme Sjokoladeglasur: 100 g mykt smør 500 g melis 2 ss kakaopulver 3 ss sterk kaffe 1 stk eggeplomme Slik gjør du Forvarm stekeovnen til 180 °C og legg bakepapir i en langpanne (ca 30x40 cm). Visp smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hvert egg. Sikt mel, vaniljesukker og natron. Mos bananene godt med en gaffel eller i hurtigmikser. La maskinen gå på lav hastighet og bland vekselvis mel, bananer og yoghurt i røren. Øk hastigheten og visp godt i ett minutt. Hell røren i langpannen og jevn ut overflaten. Stek på nederste rille i ovnen i 55-60 minutter. Sjekk med en trepinne at kaken er ferdig stekt. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl helt på rist. Visp sammen smør, melis, kakao, kaffe og eggeplomme til en glasur. Smør glasuren på kaken når den er kald. Kommentarer Se alle kommentarer... For å skrive en kommentar må du være logget inn.