Åpen vegetarlasagne

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

En lasagne behøver ikke nødvendigvis bakes i ovnen. Prøv å servere den slik - lag på lag direkte på tallerkenen. Denne versjonen er vegetarisk, men du kan like gjerne lage den med den tradisjonelle kjøttsausen.

Ingredienser

  • 2 stk løk
  • 2 stk aubergine
  • 2 stk grønn squash
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 4 båter hvitløk
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts tørket oregano
  • 6 kvister frisk timian
  • ½ stk sitron
  • ½ ts sukker
  • 2 stk mozzarella eller vegansk ost
  • 24 stk lasagneplater
  • 50 g parmesan eller annen fast ost/vegansk ost

Slik gjør du

  1. Kutt løk i biter og finhakk hvitløk.
  2. Varm olje i en gryte og fres løk og hvitløk til den er myk og blank.
  3. Kutt aubergine, squash og paprika i grove biter.
  4. Varm halvparten av oljen i en vid gryte og fres grønnsakene til de er myke.
  5. Tilsett hakkede tomater, tørket oregano og litt frisk timian (spar litt timian til pynt). Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke i 20-30 minutter. Smak til med sitronsaft- og skall, sukker, salt og pepper.
  6. Kok lasagneplatene etter anvisning på pakken. Pass på at de ikke kleber seg til hverandre (bruk gjerne litt olje i kokevannet).
  7. Skjær mozzarella eller annen ost i skiver.
  8. Bygg opp lasagnen direkte på varme tallerkener. Begynn med en lasagneplate, legg på litt saus og ost og fortsett med to lag til. Dryss litt revet parmesan eller annen ost på toppen og pynt med litt frisk timian. 

Blir det rester igjen av sausen kan den brukes som basis i for eksempel en tomatsuppe - tilsett mer hakkede tomater og litt vann eller grønnsaksbuljong, og kjør suppen glatt med stavmikser. Sausen kan også brukes som fyll i en omelett.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.