Sitron- og blåbærkake i langpanne

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En enkel, men saftig kake med frisk og god sitronsmak er et godt alternativ til alle sjokoladekakene. Norske blåbær er supre å bruke i sesong, men store importblåbær duger også bra. 

Ingredienser

  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 225 g sukker
  • 4 stk egg
  • 225 g romtemperert smør
  • 3 ss melk
  • revet skall av 3 stk sitron
  • 250 g blåbær

Glasur:

  • 200 g melis
  • 8 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C. legg bakepapir i bunnen av en ildfast form eller langpanne (ca 30x25 cm)
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en miksebolle, og lag en fordypning i midten. Ha egg, mykt smør, melk og sitronskall i fordypningen. Visp alt sammen til en glatt, tyll røre med maskin eller håndmikser. Vend inn bærene.
  3. Hell røren i langpannen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten. Stek midt i ovnen i 35-40 minutter, eller til kaken har hevet godt og er jevnt gylden på toppen. Sjekk at kaken er gjennomstekt med en tynn trepinne eller kniv.
  4. Løsne kaken langs kanten av formen og hvelv den på en rist. Avkjøl helt.
  5. Visp sammen melis og det meste av sitronsaften til du har en glatt, blank glasur. Spre glasuren jevnt over kaken, eller bruk en skje og la glasuren renne over kaken og lage mønster. Dryss over resten av sitronskallet og pynt med masse friske spiselige blomster og blader, tynne sitronskiver og blåbær.
    Vi har pyntet med nyutsprungne blåbærblader, som er vakkert lysegrønne. De er spiselige, men smaker ingenting. Er du heldig, blomstrer blåbærlyngen, og blomstene er også fine på pynte med. Kaken kan godt pyntes med andre spiselige blomster som ringblomst, kornblomst, pelargonia, blomkarse eller tusenfryd, og friske urter som mynte, sitronverbena eller sitronmelisse.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.