Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Adana kebab

Tyrkisk Adana kebab

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 4 ts salt
  • 4 ts malt spisskummen
  • 3 ss sumak
  • 2 ss chiliflakes eller 3ss urfa chili
  • 4 ss iskaldt vann
  • 2 ss olivenolje

Tilbehør:

  • 2 stk. finstrimlet rødløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts sumak
  • 4 stk. tomat i skiver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 707 kcal
Fett 57 g
Protein 35 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Adana kebab kommer fra den femte største byen i Tyrkia - Adana. Den består av lammekjøttdeig, spisskummen, sumak og chili. Den skal helst grilles på grillspyd men her har vi valg å steke den i panne. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig av lam
  • 4 ts salt
  • 4 ts malt spisskummen
  • 3 ss sumak
  • 2 ss chiliflakes eller 3ss urfa chili
  • 4 ss iskaldt vann
  • 2 ss olivenolje

Tilbehør:

  • 2 stk. finstrimlet rødløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts sumak
  • 4 stk. tomat i skiver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 707 kcal
Fett 57 g
Protein 35 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sumak er en blomst som tørkes, knuses og blir brukt som krydder. Server gjerne kebaben sammen med yoghurt og bulgur.
Lag kebab på forhånd og ta de med ut på tur, perfekt bålmat.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13020, server:MP-PRD-WEB13 11.02.2025 03:26:02