Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kremet reinsdyrskav med potetmos

Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 200 g aromasopp eller annen frisk sopp
  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 4 stk. knuste einebær
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Potetmos:

  • 10 stk. melen potet
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Del

Kremet finnbiff med potetmos

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En varmende koserett med kremet reinsdyrskav servert med en luftig potetmos. Snakk om hurtigmat fra vidda!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 200 g aromasopp eller annen frisk sopp
  • 0,5 stk. løk
  • 0,5 ts tørket rosmarin
  • 4 stk. knuste einebær
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Potetmos:

  • 10 stk. melen potet
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Legg reinsdyrskav på kjøkkenbenken en stund, så det begynner å tine.
Du kan også godt bruke kjøttdeig av reinsdyr eller annet vilt i denne retten.
  1. Varm en stekepanne og ha i litt margarin eller olje. Stek reinsdyrskav raskt på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over på en tallerken.
  2. Del sopp i biter og finhakk løk. Varm stekepannen med litt margarin og fres sopp og løk til det er mykt. Krydre med tørket rosmarin og knust einerbær. Ha kjøttet tilbake i pannen og rør inn créme fraîche. Smak til med salt og pepper.
  3. Skrell poteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre. Rør inn smør og spe med melk til du har en fin konsistens. Smak til med salt, pepper og muskat.
Istedenfor en mos lagd bare av potet, kan du godt tilsette hvite rotfrukter som sellerirot, pastinakk, jordskokk eller persillerot i mosen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB11 31.03.2023 15:44:43