Kremet finnbiff med potetmos

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En varmende koserett med kremet reinsdyrskav servert med en luftig potetmos. Snakk om hurtigmat fra vidda!

Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 200 g aromasopp eller annen frisk sopp
  • 12 stk løk
  • 12 ts tørket rosmarin
  • 4 stk knuste einebær
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Potetmos:

  • 10 stk melen potet
  • 2 ss smør
  • 2 dl melk
  • 14 ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

1. Legg reinsdyrskav på kjøkkenbenken en stund, så det begynner å tine.

Du kan også godt bruke kjøttdeig av reinsdyr eller annet vilt i denne retten.

2. Varm en stekepanne og ha i litt margarin eller olje. Stek reinsdyrskav raskt på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over på en tallerken.

3. Del sopp i biter og finhakk løk. Varm stekepannen med litt margarin og fres sopp og løk til det er mykt. Krydre med tørket rosmarin og knust einerbær. Ha kjøttet tilbake i pannen og rør inn créme fraîche. Smak til med salt og pepper.

4. Skrell potet og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre. Rør inn smør og spe med melk til du har en fin konsistens. Smak til med salt, pepper og muskat.

Istedenfor en mos lagd bare av potet, kan du godt tilsette hvite rotfrukter som sellerirot, pastinakk, jordskokk eller persillerot i mosen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.