Japansk biffsuppe

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Japansk biffsuppe er en rask variant av Ramen, med typiske smaker fra det asiatiske kjøkken. Med norsk biffkjøtt i strimler og fullkornsnudler blir suppen både mettende og god. Smak deg frem, da smaken kan være veldig forskjellig når det kommer til chili, hvitløk og lime. 

Ingredienser

  • 300 g biff av ytrefilet storfe i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 1 l kjøttkraft
  • saften av 1 stk lime
  • ca. 1 ss soyasaus
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 80 g fullkornnudler
  • 1 dl bønnespirer
  • 2 stk vårløk i tynne strimler
Vis næringsinnhold
Energi
421kcal
Fett
14.3g
Protein
43.7g
Karbohydrater
29.9g
Jern
8.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Kok opp kjøttkraft. Press i limesaft og smak til med soyasaus. Ha i chili, ingefær og hvitløk. La suppen trekke på svak varme.

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.


2. 
Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin. Krydre med salt og pepper. 

3. Kok fullkornsnudler i kraften, ca. 4 minutter. 

Anrett kokte fullkornsnudler og stekt biffkjøtt i strimler i dype skåler. Ha på friske bønnespirer og vårløk i tynne strimler. Hell over den varme kraften. Server gjerne med frisk koriander. 

Mer saft ut av en lime? Rull den mellom håndflaten og fjølen mens du presser forsiktig ned. Skjær i to og klem ut saften.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.