Lagre

Ingredienser

  • 300 g biff av ytrefilet storfe i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

  • 1 l kjøttkraft
  • saften av 1 stk. lime
  • ca. 1 ss soyasaus
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 80 g fullkornnudler
  • 1 dl bønnespirer
  • 2 stk. vårløk i tynne strimler
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

421kcal

Energi

14.3g

Fett

43.7g

Protein

29.9g

Karbohydrater

8.9mg

Jern

Del

Japansk biffsuppe

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Japansk biffsuppe er en rask variant av Ramen, med typiske smaker fra det asiatiske kjøkken. Med norsk biffkjøtt i strimler og fullkornsnudler blir suppen både mettende og god. Smak deg frem, da smaken kan være veldig forskjellig når det kommer til chili, hvitløk og lime. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 300 g biff av ytrefilet storfe i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

  • 1 l kjøttkraft
  • saften av 1 stk. lime
  • ca. 1 ss soyasaus
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 80 g fullkornnudler
  • 1 dl bønnespirer
  • 2 stk. vårløk i tynne strimler
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

421kcal

Energi

14.3g

Fett

43.7g

Protein

29.9g

Karbohydrater

8.9mg

Jern

Slik gjør du

  1. Kok opp kjøttkraft. Press i limesaft og smak til med soyasaus. Ha i chili, ingefær og hvitløk. La suppen trekke på svak varme.
Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.

  1. Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin. Krydre med salt og pepper. 
  2. Kok fullkornsnudler i kraften, ca. 4 minutter. 

Anrett kokte fullkornsnudler og stekt biffkjøtt i strimler i dype skåler. Ha på friske bønnespirer og vårløk i tynne strimler. Hell over den varme kraften. Server gjerne med frisk koriander. 

Mer saft ut av en lime? Rull den mellom håndflaten og fjølen mens du presser forsiktig ned. Skjær i to og klem ut saften.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant