Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 3 ss soyasaus
  • 1 stk. lime
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 dl fullkornsris
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk. gul paprika
  • 1 stk. rødløk
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 1 boks hermetiske bambusskudd
  • 4 ss olje til steking

Woksaus:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 1 ts maisenna
Del

Laks i wok

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En rask og herlig wok med laks og raust med friske, sprø grønnsaker - perfekt som travel hverdagsmiddag. Laksen kan du godt bytte ut med for eksempel ørret eller steinbit. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • 3 ss soyasaus
  • 1 stk. lime
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 dl fullkornsris
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk. gul paprika
  • 1 stk. rødløk
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 150 g frisk sjampinjong
  • 1 boks hermetiske bambusskudd
  • 4 ss olje til steking

Woksaus:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 1 ts maisenna

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i terninger og ha dem i en bolle. Hell over soyasaus, limesaft og revet ingefær og bland godt. La stå i minst i 10 minutter.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Kutt vårløk, paprika og sjampinjong i biter og rødløk i tynne båter. Finhakk hvitløk.
  4. Varm en wokpanne eller dyp stekepanne med litt olje. Løft fisketerningene ut av marinaden og tørk dem med litt tørkepapir. Ta vare på marinaden.
  5. Stek lakseterningene i litt av oljen til de er gylne på alle sider. Krydre med litt salt og pepper. Legg bitene over på en tallerken.
  6. Varm pannen på nytt og ha i litt mer olje. Stek grønnsakene raskt på høy temperatur i noen minutter. 
  7. Bland soyasaus, fiskebuljong og maisenna med restene av marinaden. Hell den over grønnsakene.
  8. Legg fiskebitene tilbake i wokpannen og la alt bli gjennomvarmt.

Server rykende varm sammen med den kokte risen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant