Stekt perlegryn med reinsdyrskav

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Middagskorn stekt sammen med reinsdyrskav og friske grønnsaker, servert over en syrlig yoghurt og toppet med spicy chili. Nam!

Ingredienser

  • dl perle byggryn perlespelt, eller andre middagsgryn
  • 1 stk blomkål
  • 3 stk vårløk
  • 1 pk reinsdyrskav (á 400 g)
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 4 dl gresk yoghurt
  • 1 stk grønn chili
  • skall av 1 stk sitron

Slik gjør du

  1. Kok gryn etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann. Hell av kokevannet og la grynene renne godt av seg. 
  2. Rens blomkål og del i små buketter. Skjær vårløk i mindre biter. 
  3. Fres reinsdyrskav i omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Sett kjøttet til side, og fres grønnsaker raskt til de er har fått en gyllen fin farge og er såvidt møre.
  4. Ha kjøttet tilbake i stekepannen med grønnsakene og tilsett de kokte grynene. Smak til med salt og pepper. 
  5. Anrett yoghurt i dype skåler, ha kjøtt, grønnsaker og gryn over. Dryss over chili skåret i tynne skiver og revet sitronskall. Pynt eventuelt med friske spirer. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.