Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spekeskinke med sommerkål

Spekeskinke med sommerkål

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spekeskinke i skiver
  • 14 stk. potet
  • 400 g nykål, sommerkål
  • 4 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ss frisk kruspersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Spekemat til middag har vi århundre lange tradisjoner på i Norge. Sammen med poteter, kål, eggerøre eller andre gode grønnsaker, spiser du deg både mett og fornøyd.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spekeskinke i skiver
  • 14 stk. potet
  • 400 g nykål, sommerkål
  • 4 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ss frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Kok poteter.
  2. Del kål i fire, Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes.
  3. La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.
  4. Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte poteter (gjerne med skall), og kålen surret i rømme.

Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak. Retten kan også serveres med saus. Lag din egen eller bruk Hollandaise eller hvit saus fra pose.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB15 10.06.2023 16:23:27