Ingredienser

  • 400 g kjøttpølse
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 400 g fullkornpastaskruer
  • 2 bokser hakkede, hermetiske tomater (´a 400 g)
  • 4 dl vann eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 100 g revet hvitost
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts sukker
  • 100 g frosne erter
Del

Pølsegryte

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En superenkel one pot gryte med pølser hele familien vil elske! Middagen er ferdig på ca. 20 minutter, og i tillegg sparer du litt oppvask - kan det bli bedre?

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 400 g kjøttpølse
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 1 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 400 g fullkornpastaskruer
  • 2 bokser hakkede, hermetiske tomater (´a 400 g)
  • 4 dl vann eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 ts tørket oregano
  • 100 g revet hvitost
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts sukker
  • 100 g frosne erter

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet på pølsene, og skjær dem i 1/2 cm tykke skiver. Kutt brokkoli i små buketter. Husk også å ta med stilken - kutt den i grove biter. Sett pølser og brokkoli til side.
  2. Rens løk og hvitløk. Grovhakk løken og finhakk hvitløken.
  3. Ha pastaskruer, hermetisk tomat, buljong/vann og oregano i en stor gryte sammen med løk og hvitløk. Rør litt rundt så alt blander seg. Sett gryten på platen , og kok opp. Sett på lokk, og la det koke i ca. 10 minutter. Rør innimellom slik at det ikke svir seg i bunnen av gryten. Dersom du syns det er litt lite væske kan du ha i mer vann.
  4. Når gryten har småkokt under lokk i ca. 10 minutter, har du i pølser og brokkoli. Kok til alt er gjennomvarmt, og pastaen er "al dente", ca. 5 minutter til.
  5. Rør inn revet hvitost og fløte. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
  6. Ha i erter helt til slutt. Da får de akkurat nok varme, uten å miste den fine grønnfargen sin.

Dryss eventuelt over litt finhakket bladpersille og litt grovkvernet pepper til pynt. 

One pot pasta med middagspølser

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant