Ingredienser

  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 ts salt
  • 3 stk. løk
  • 3 ss olje
  • 0,5 dl vann
  • 4 ss paprikapulver , helst ungarsk
  • 1 ts hel, svart pepper
  • 1,5 l vann
  • 500 g potet
  • 200 g gulrot
  • 100 g persillerot
  • 200 g sellerirot
  • 1 ts karve
  • 1 stk. tomat
  • 2 ss hakket bladpersille
Del

Ungarsk gulasj

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en original oppskrift på ungarsk gulasj, raust delt med MatPrat av ungarskættede Peter Nagy. Vi lager den med høyrygg eller bog av storfe, og aller helst ungarsk paprikapulver, som gir den helt riktige, dype paprikasmaken. Og husk - gulasj er en suppe, ikke en gryterett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 ts salt
  • 3 stk. løk
  • 3 ss olje
  • 0,5 dl vann
  • 4 ss paprikapulver , helst ungarsk
  • 1 ts hel, svart pepper
  • 1,5 l vann
  • 500 g potet
  • 200 g gulrot
  • 100 g persillerot
  • 200 g sellerirot
  • 1 ts karve
  • 1 stk. tomat
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Fjern de groveste hinnene og overflødig fett, og kutt kjøttet i terninger på ca. 3x3 cm. Dryss over salt.
  2. Finhakk løken. Varm olje i en gryte (gjerne en jerngryte) og stek løken på svak varme til den blir gyllen, ca. 20 minutter. Tilsett litt vann så er du sikker på at løken ikke blir brent.
  3. Ta kjelen av varmen og bland inn paprikapulver. Pass på at det ikke brunes eller blir brent – det vil ødelegge smaken.
  4. Vend kjøttet inn i løk/ paprika-miksen. Tilsett pepper og vann så det akkurat dekker kjøttet. Kok opp (men ikke skum av), senk varmen, sett på lokk og la kjøttet småkoke i 2-3 timer, til det er mørt.
  5. Skrell og kutt poteter, gulrot, persillerot og sellerirot i små terninger. Bruk morter og knus karve grovt.
  6. Flå tomaten ved å skjære et kryss i skinnet og dyppe den i kokende vann til skinnet begynner å løsne. Løft den ut av vannet og fjern resten av skallet. Hakk tomaten fint.
  7. Ha poteter, grønnsaker, karve og tomat i suppen og la alt koke med den siste halvtimen, eller til potene er møre. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Dryss over hakket persille.

Server gulasjen rykende varm med godt, ferskt brød.

Vil du ha den sterkere, kan du tilsette en finhakket chili, eller litt chilipulver. 

Ungarsk gulasj

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant