Stekt sei med erter, kål og dill

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Sei er mer enn seibiff med løk! Her får den stekte seien friskt selskap av kål og erter krydret med dill. God mat uten fiskfakserier.

Ingredienser

  • 800 g seifilet
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk spisskål eller sommerkål
  • 1 ss smør
  • 1 bunt vårløk
  • 3 dl frosne erter
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 12 stk sitron saft og skall av

Slik gjør du

  1. Skjær vekk eventuelle bein, og skjær fileten i porsjonsstykker. Tørk dem med papir.
  2. Varm smør i en stekepanne og legg i fiskestykkene med skinnsiden ned i ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper. Snu stykkene forsiktig og stek dem i ytterligere ett minutt.
  3. Del kålen i to og skjær vekk rotfestet. Kutt kålen i brede strimler og vårløken i strimler på skrå.
  4. Smelt smør i en vid gryte og legg i kålen. Fres den i 2-3 minutter, til den akkurat faller sammen. Tilsett vårløk, erter og fløte og kok opp. Tilsett hakket dill, sitronsaft og -skall og smak til med salt og pepper.
  5. Fordel kål i dype tallerkener og legg fiskestykkene på toppen.
Server med kokte poteter og en skive sitron.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.