Ingredienser

  • 800 g seifilet
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk. spisskål eller sommerkål
  • 1 ss smør
  • 1 bunt vårløk
  • 3 dl frosne erter
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 ss hakket frisk dill
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron
Del

Stekt sei med erter, kål og dill

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sei er mer enn seibiff med løk! Her får den stekte seien friskt selskap av kål og erter krydret med dill. God mat uten fiksfakserier.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 800 g seifilet
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk. spisskål eller sommerkål
  • 1 ss smør
  • 1 bunt vårløk
  • 3 dl frosne erter
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 ss hakket frisk dill
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Skjær vekk eventuelle bein, og skjær seifileten i porsjonsstykker. Tørk dem med papir.
  2. Varm smør i en stekepanne og legg i fiskestykkene med skinnsiden ned i ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper. Snu stykkene forsiktig og stek dem i ytterligere ett minutt.
  3. Del kålen i to og skjær vekk rotfestet. Kutt kålen i brede strimler og vårløken i strimler på skrå.
  4. Smelt smør i en vid gryte og legg i kålen. Fres den i 2-3 minutter, til den akkurat faller sammen. Tilsett vårløk, erter og fløte og kok opp. Tilsett hakket dill, sitronsaft og -skall og smak til med litt salt og pepper.
  5. Fordel kål og saus i dype tallerkener og legg fiskestykkene på toppen. Dryss over litt frisk dill eller karse.
Server med kokte poteter og en skive sitron.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant