Tray bake med kylling

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Deilig, sunn middag som gjør seg selv i stekeovnen. Vi har valgt kylling lårfilet, som tåler tøff varmebehandling, og sammen med søtpotet, rødløk og kikerter er dette rene festmaten.

Ingredienser

  • 400 g kylling lårfilet
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosmarin
  • 400 g søtpotet
  • 4 stk rødløk
  • 8 båter hvitløk
  • ca. 300 g hermetiske kikerter
  • 1,5 dl kyllingbuljong (utblandet) eller vann
  • saften av 1 stk sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stilker bladpersille

Slik gjør du

  1. Del kylling lårfilet i mindre biter om nødvendig og ha dem i en bolle. Tilsett tørket timian og rosmarin, og krydre med litt salt og pepper. Bland godt, slik at kjøttstykkene blir godt krydret. 
  2. Del løk og søtpotet i grove biter. Behold skallet på hvitløken.
  3. Legg kyllingbiter og grønnsaker utover i en ildfast form. Bitene må ikke ligge oppå hverandre. Hell av overflødig væske av kikertene og fordel dem utover formen. Hell buljong eller vann i formen. Drypp over sitronsaft og olivenolje og krydre med litt salt og pepper.
  4. Sett formen midt i forvarmet ovn på 200 °C i ca 30-35 minutter, til kyllingbitene og grønnsakene er ferdig. 
  5. Bruk en gaffel og klem ut den myke innmaten i hvitløkbåtene og dryss over grovhakket persille.
  6. Sett pannen på bordet og server gjerne med godt brød og en sitron i båter til å presse over.

Kylling lårfilet kan byttes ut med kyllingfilet i biter, og også grønnsakene kan byttes ut eller suppleres med andre grønnsaker du liker. Blomkål, brokkoli, gresskar, aubergine, gulrot og pastinakk er noen av grønnsakene som egner seg. Du kan også dele en appelsin eller sitron og legge den i formen. Press ut saften når du skal servere, så har du en nydelig saus.

Tray bake med kylling

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.