Ingredienser

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 stk. stor gul løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. pastinakk
  • 1 stk. pastinakk
  • 2 ss grønn curry paste
  • 2 bokser lett kokosmelk a 400g
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 4 dl vann
  • 150 g babyspinat
  • 1 boks hermetiske kikerter a 400g
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 dl kokosflak
  • 0,5 potte frisk mynte
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

323kcal

Energi

16g

Fett

14g

Protein

g

Karbohydrater

mg

Jern

Del

Brokkolisuppe med grønn curry

(4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brokkoli, hverdagsgrønnsak nummer én, framstår her i ny og spennende drakt. Denne suppen er full av deilig smak, den er jevnet med kikerter, og er glutenfri. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. brokkoli
  • 1 stk. stor gul løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. pastinakk
  • 1 stk. pastinakk
  • 2 ss grønn curry paste
  • 2 bokser lett kokosmelk a 400g
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 4 dl vann
  • 150 g babyspinat
  • 1 boks hermetiske kikerter a 400g
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 dl kokosflak
  • 0,5 potte frisk mynte
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

323kcal

Energi

16g

Fett

14g

Protein

g

Karbohydrater

mg

Jern

Slik gjør du

  1. Del brokkoli i buketter. Fjern de groveste delene av stilken og skjær den i biter.
  2. Grovhakk løk og hvitløk og skrell og kutt pastinakk i grove biter.
  3. Varm olje i en kjele og fres brokkoli, løk, hvitløk og pastinakk til det er mykt og blankt. Tilsett curry paste, kokosmelk, buljong og vann. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er myke. Bland inn spinat og kikerter.
  4. Bruk stavmikser og kjør suppen glatt. Tilsett litt mer vann om suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
  5. Rist kokosflak i tørr stekepanne til de er gylne og hakk mynte.

Server suppen toppet med hakket mynte og kokosflak.

 

Vil du lage flere gode brokkolisupper? Da bør du prøve purre- og brokkolisuppe med egg, brokkolisuppe med strimlet svinekjøtt eller brokkoli- og ertesuppe med torsk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant