Brokkolisuppe med grønn curry

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Brokkoli, hverdagsgrønnsak nummer én, framstår her i ny og spennende drakt. Denne suppen er full av deilig smak, den er jevnet med kikerter, og er glutenfri. 

Ingredienser

  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk stor gul løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk pastinakk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss grønn curry paste
  • 2 boks lett kokosmelk a 400g
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 4 dl vann
  • 150 g babyspinat
  • 1 boks hermetiske kikerter a 400g
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 12 potte frisk mynte
  • 1 dl kokosflak
Vis næringsinnhold
Energi
323kcal
Fett
16g
Protein
14g

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Del brokkoli i buketter. Fjern de groveste delene av stilken og skjær den i biter.
  2. Grovhakk løk og hvitløk og skrell og kutt pastinakk i grove biter.
  3. Varm olje i en kjele og fres brokkoli, løk, hvitløk og pastinakk til det er mykt og blankt. Tilsett karripasta, kokosmelk, buljong og vann. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er myke. Bland inn spinat og kikerter.
  4. Bruk stavmikser og kjør suppen glatt. Tilsett litt mer vann om suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
  5. Rist kokosflak i tørr stekepanne til de er gylne.

Server suppen toppet med hakket mynte og kokosflak. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.