Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olje
  • 3 dl fløte
  • 500 g kokte poteter
  • 8 stk. grillpølse
  • 3 stk. vårløk
  • 100 g sukkererter
  • 150 g revet ost
  • 2 stilker bladpersille
Del

Pølsegrateng med poteter

(5)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En real pølsegrateng er populært hos både store og små, og kan godt være middag en gang i blandt. Her har vi brukt grillpølser og ferdig kokte poteter fra dagen før - et knep som gjør retten ekstra rask å lage.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss olje
  • 3 dl fløte
  • 500 g kokte poteter
  • 8 stk. grillpølse
  • 3 stk. vårløk
  • 100 g sukkererter
  • 150 g revet ost
  • 2 stilker bladpersille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Varm en stekepanne og fres løk og hvitløk myk og blank. Hell i fløte og smak til med salt og pepper.
  2. Kutt pølser og poteter i skiver og vårløk og sukkererter i biter og fordel alt i en ildfast form. Hell over fløteblandingen og dryss over revet ost.
  3. Stek gratengen midt i ovnen på 220 °C i 20-25 minutter.
  4. Grovhakk persille og dryss over rett før du serverer.

Hva med å teste ut oppskriften på pølsegryte neste gang? Det er en populær middag for barnefamilier.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant