Ingredienser

  • 1 kg hodekål
  • 2 ss olje
  • 1 ss mørk sirup
  • 1 stk. løk
  • 500 g kjøttdeig , gjerne en blanding av storfe og svin
  • 1 stk. egg
  • 2 ss soyasaus
  • 1 dl fløte
  • 2 ss konsentrert oksefond
Del

Kålpudding

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kålpudding er svensk husmannskost som er stadig er like populær. Hodekål og kjøttdeig bakt i ovnen med kraft, fløte, soya og sirup smaker helt nydelig. Server med rørte tyttebær eller en grønn salat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg hodekål
  • 2 ss olje
  • 1 ss mørk sirup
  • 1 stk. løk
  • 500 g kjøttdeig , gjerne en blanding av storfe og svin
  • 1 stk. egg
  • 2 ss soyasaus
  • 1 dl fløte
  • 2 ss konsentrert oksefond

Slik gjør du

  1. Del hodekål i to og skjær ut den harde midtstokken. Kutt kålen i fine strimler.
  2. Varm en stekepanne med litt olje og fres kålen i omganger til den begynner å bli myk. Kålen skal ikke bli brent.
  3. Ha den stekte kålen over i en bolle og smak til med sirup, salt og pepper.
  4. Finhakk løk og bland den med kjøttdeig, egg, soyasaus, fløte og konsentrert oksefond. Smak til med litt salt og pepper.
  5. Smør en ildfast form (ca. 25 x 30 cm) med litt olje og ha halvparten av den stekte kålen i formen. Legg på klikker av kjøttfarse og bruk en sleiv eller liknende til å bre kjøttdeigen jevnt ut over kålen. Fordel resten av kålen på toppen.
  6. Stek kjøttpuddingen midt i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter.

Server kålpuddingen med kokte poteter, rørte tyttebær og gjerne en grønn salat.

Kålpudding

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant