Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flesk og duppe

Flesk og duppe

Ingredienser

porsjoner

Kålrotstappe:

  • 1 kg kålrot
  • 1 l vann til koking
  • 1 dl fløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Duppe:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tykke, sprøstekte skiver med flesk, kålrotstappe, kokte poteter og duppe - lys saus - er enkel, velkjent og velsmakende husmannskost i hele landet. Tilbehøret varierer fra region til region, og kan være kokte gulrøtter, rotmos eller kålstuing. Duppen kan være smakt til med urter, løk eller gressløk.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kålrotstappe:

  • 1 kg kålrot
  • 1 l vann til koking
  • 1 dl fløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Duppe:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille

Slik gjør du

  1. Skrell kålrot til kålrotstappe og del den i grove biter. Kok kålroten mør i en kasserolle med usaltet vann og hell av kokevannet. Mos kålroten, ha i fløte og smør, og smak til med salt og pepper.
  2. Kok poteter i en kjele med lettsaltet vann til de er møre, ca. 20 minutter.
  3. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Se til at sausen ikke blir brent. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt muskat.
Spe gjerne med varm melk, da er det enklere å få en jevn og fin saus.
  1. Skjær av svoren på flesket og skjær flesket i 1 cm tykke skiver. Stek skivene et par minutter på hver side i en varm stekepanne med margarin. Legg de stekte skivene over på en tallerken med tørkepapir slik at fettet renner av.
  2. Visp resten av fettet fra pannen inn i den hvite sausen og smak til med salt og pepper.
Ha gjerne finhakket persille, dill eller gressløk i duppen før servering, det gir god smak.

Anrett stekt flesk på en tallerken sammen med kålrotstappe og duppe. Dryss over til finhakket persille til pynt.  Server med kokte poteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB14 22.09.2023 23:39:29