Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Indisk lammekorma

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kardemomme
  • 2 ss nøytral olje
  • 3 ss tomatpuré
  • 3 dl fløte

Til servering

  • 1 dl grovhakkede cashewnøtter
  • 0,5 dl ristede kokosflak
  • 0,5 potte frisk koriander
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (16)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det indiske kjøkken er påvirket av blant annet monguler, portugisere, persere og briter, og hver region har sine tradisjoner. Krydder og smaker møtes, og det resulterer i mange gode retter. Her er det lammekjøtt som skal trekke i fløte og krydder til en deilig indisk lammegryte.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt kardemomme
  • 2 ss nøytral olje
  • 3 ss tomatpuré
  • 3 dl fløte

Til servering

  • 1 dl grovhakkede cashewnøtter
  • 0,5 dl ristede kokosflak
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i 3 cm store terninger og ha det over i en bolle.
  2. Del løken i to. Del den ene halvdelen i biter og ha dem i en hurtigmikser sammen med hvitløk, gurkemeie, ingefær, korianderfrø, spisskummen, kardemomme og kajenne. Kjør det sammen til en jevn masse og hell det over kjøttet. Bland godt og sett til side i ca en time.
  3. Del resten av løken i skiver. Varm olje i en stor stekepanne og fres løken på middels varme til den er myk og blank.
  4. Skru opp varmen og tilsett lammekjøttet og marinaden. Stek i ca. 5 minutter til kjøttet har en nøttebrun overflate.
  5. Tilsett tomatpuré og fløte. 
  6. Skru ned varmen, legg på lokk og la kjøttet trekke i sausen til det er mørt, ca. 30 minutter. Tilsett mer fløte eller litt vann om nødvendig. Smak til med litt salt.
  7. Dryss over grovhakkede cashewnøtter, ristede kokosflak og hakket frisk koriander.

Server med ris og indisk brød.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Butter chicken og nanbrød er perfekt høstmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB15 24.09.2023 13:55:51