Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elghakk

Elghakk

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 stk. løk
  • 0,75 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 5 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak og væskemengde, etter hvor i landet den kommer fra. Her kan du bytte ut elgkjøttet med annet kjøtt, for eksempel reinsdyr.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 stk. løk
  • 0,75 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 5 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft

Slik gjør du

  1. Hakk løk, og stek den sammen med elgkjøtt, salt og pepper i en gryte. Rør rundt, og la det bli gyllent.
  2. Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett. Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.

 Server med flatbrød og rørte tyttebær.

Har du ikke tilgang på kvernet elgkjøtt kan du gjerne lage hakk med kjøttdeig eller karbonadedeig også.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB15 05.12.2023 10:24:01