Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 4 stk. egg
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss eller margarin smør til steking
  • 400 g lettsaltet sideflesk
  • 2 dl rørt tyttebær
Del

Raggmunkar med fläsk och lingon (potetlapper)

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Raggmunkar er populær husmannskost i Sverige, og bedre kjent som potetpannekaker her hos oss. Enkel, rask og mettende mat med masse smak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 4 stk. egg
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss eller margarin smør til steking
  • 400 g lettsaltet sideflesk
  • 2 dl rørt tyttebær

Slik gjør du

1. Skrell poteter og sett til side i litt vann.

2. Stek flesk i tynne skiver og hold det varmt.

3. Tørk potetene med litt papir og riv dem grovt på rivjern. Visp sammen egg og blend inn i potetene. Krydre med muskat, salt og pepper.

4. Varm en stekepanne og ha i smør. Bruk en skje og form tre-fire raggmunker i stekepannen. Stek dem gyllenbrune og sprø på begge sider. Løft dem over på en tallerken og hold dem varme mens du steker resten på samme måte.

5. Server raggmunkene varme med stekt flesk og tyttebær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant