Svinefilet med lun grønnkålsalat

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Hverdagsmaten skal være rask, sunn og god! Denne retten lager du fra bunnen i løpet av en drøy halvtime.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av svin
  • 2 ss olje til steking
  • 150 g byggryn eller perlegryn
  • 400 g grønnkål
  • 1 stk eple
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk grønn chili
Vis næringsinnhold
Energi
386.2kcal
Fett
8.5g
Protein
42.8g
Karbohydrater
30.4g
Jern
3.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Tørk kjøttet med litt tørkepapir og krydre det med salt og pepper.
  2. Varm en stekepanne med smør og olje og brun kjøttet på alle kanter.
  3. Legg kjøttet over i en ildfast form og stikk et steketermometer i midten av fileten. Sett formen i stekeovn på 125 °C og stek til steketermometeret viser 65 °C. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer i det.
  4. Kok byggryn etter anvisning på pakken.
  5. Skjær vekk den grove stilken på grønnkålen og kutt den grovt. Del eple i båter og finsnitt vårløk og chili.
  6. Varm litt olje i en stekepanne og fres grønnkålen til den begynner å falle sammen. Tilsett eplebåter, vårløk og chili og fres videre til eplebitene har fått litt farge og grønnkålen er myk. Krydre med salt og pepper. Press over sitronsaft før servering.
  7. Skjær kjøttet i tynne skiver og server.

Svinekam med grønnkålsalat

 

 

 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.