Kylling tandoori

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lag ditt eget tandoorikrydder til kylling tandoori! Kjøp hele kryddere, varm dem i en panne til de begynner å dufte godt og støt dem i en morter. Det gir masse smak!

Ingredienser

  • 8 stk kyllinglår naturell

Tandoorimarinade:

  • 10 stk hel nellik
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts spisskummenfrø
  • frø fra 10 stk hel kardemomme
  • 2 stk løk
  • 4 båt hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ts mild chilipulver , evt. paprikapulver + litt sterk chilipulver
  • 2 ts pepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 5 dl matyoghurt
  • 1 dl sitronsaft

Slik gjør du

1. Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter.

2. Kjør løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Bland til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft.

3. Ta skinnet av kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Ha kyllingbitene i en dobbel pose sammen med krydderblandingen. Vend på posen slik at marinaden fordeler seg godt. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.

4. Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen i stekeovn på 200 °C og stek i ca. 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.

Pynt med frisk koriander og server gjerne kylling tandoori med en frisk tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.