Pulled pork i stekeovnen

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Pulled pork kommer fra sør-statene i USA , der nakkene langtidsgrilles over trekull i 12-16 timer. Vi har gjort en variant som lages i stekeovnen. 

Ingredienser

  • 115 kg benfri svinenakke
  • 5 ss dijonsennep
  • 5 ss rub-a-dub (krydderblanding)

Pulled pork juice:

  • 1 dl eplejuice
  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss rub-a-dub (krydderblanding)
  • 12 ss salt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 120°C
  2. Smør svinenakken med sennep og dryss over rub. Legg kjøttet i en ildfast form og stek i 8 timer, eller til kjernetemperaturen når 88 °C.
    Du kan kjøpe ferdig rub i matbutikken, eller lage selv. Vår oppskrift på rub finner du lenger ned på siden.
  3. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres, hakkes eller rives. Riv kjøttet ved hjelp av to grillklyper, gafler eller bruk fingrene.
  4. Når kjøttet er revet eller hakket, blander du inn eplejuice, eplecidereddik, rub og salt.

Pulled pork kan serveres i burgerbrød med en god coleslaw, som alternativt kjøtt til taco eller i en deilig sandwich.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.