Ingredienser

  • 1,2 kg benfri svinenakke
  • 5 ss dijonsennep
  • 5 ss rub-a-dub (krydderblanding)

Pulled pork juice:

  • 1 dl eplejuice
  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss rub-a-dub (krydderblanding)
  • 0,5 ss salt
Del

Pulled pork i stekeovnen

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pulled pork kommer fra sør-statene i USA, der nakkene langtidsgrilles over trekull i 12-16 timer. Vi har gjort en variant som lages i stekeovnen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1,2 kg benfri svinenakke
  • 5 ss dijonsennep
  • 5 ss rub-a-dub (krydderblanding)

Pulled pork juice:

  • 1 dl eplejuice
  • 3 ss eplecidereddik
  • 2 ss rub-a-dub (krydderblanding)
  • 0,5 ss salt

Slik gjør du

  1. Legg kjøttet i en ildfast form. Smør svinenakken med sennep og dryss over rub som du har laget selv, eller en rub du har kjøpt. 
  2. Sett formen inn i ovnen på 120 °C og stek i 8 timer, eller til kjernetemperaturen når 88 °C.
  3. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres, hakkes eller rives. Riv kjøttet ved hjelp av to grillklyper, gafler eller bruk fingrene.
  4. Når kjøttet er revet eller hakket, blander du inn eplejuice, eplecidereddik, rub og salt.

Pulled pork kan serveres i burgerbrød med en god coleslaw, som alternativt kjøtt til taco eller i en deilig sandwich.

Vil du heller bruke et norsk navn istedet for det amerikanske pulled pork? Da kan du velge mellom ord som plukksvin, fillegris, rivegris eller revet gris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant