Ingredienser

Gul byggrisotto:

  • 200 g byggryn
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1,5 dl vann
  • 1 ts gurkemeie

Salsa:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 stk. rød chili
  • 2 stk. tomat
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 ss olje
  • 5 ss soyasaus
  • 2 ts sukker
  • 2 dl grønnsakbuljong (utblandet)

Til servering:

  • 200 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

632.8kcal

Energi

22.9g

Fett

53.8g

Protein

47.6g

Karbohydrater

5.8mg

Jern

Del

Kylling med gul byggrisotto

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

La bygg erstatte ris og pasta - det er både ernæringsmessig nyttig og bærekraftig, og ikke minst godt! Her har du en super middag med stekt kyllingfilet med deilig kremet byggrisotto og en frisk salsa.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Gul byggrisotto:

  • 200 g byggryn
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1,5 dl vann
  • 1 ts gurkemeie

Salsa:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 stk. rød chili
  • 2 stk. tomat
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 ss olje
  • 5 ss soyasaus
  • 2 ts sukker
  • 2 dl grønnsakbuljong (utblandet)

Til servering:

  • 200 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

632.8kcal

Energi

22.9g

Fett

53.8g

Protein

47.6g

Karbohydrater

5.8mg

Jern

Slik gjør du

  1. Legg byggryn i bløt over natten eller kok dem møre etter anvisning på pakken.
  2. Ha kokte/bløtlagte byggryn i en kjele med kokosmelk, vann og gurkemeie. Rør om og kok på middels varme under lokk til all væske er kokt inn. Spe eventuelt med mer kokosmelk eller vann om du synes konsistensen blir for tykk.
  3. Legg kyllingfiletene i en skål, tilsett sennep og bland godt. La kyllingen marinere i minst 10 minutter.
  4. Finhakk løk, hvitløk og chili til salsa. Skjær paprika og tomat i små terninger. Fres løk, hvitløk, chili og paprika i olje til løken er blank. Ha i tomatterninger og buljong og la alt småkoke til det tykner. Smak til med soyasaus og sukker.
  5. Krydre kyllingfiletene med litt salt og pepper. Varm en stekepanne med olje og stek kyllingfiletene på middels varm i 2 minutter på hver side. Etterstek på lavere varme under lokk i ca. 4 minutter.
  6. Legg kyllingfiletene over på en tallerken og la dem hvile til du skal servere.
  7. Rør kraften fra stekepannen inn i salsaen og smak til med litt salt og pepper.
  8. Fres aspargesbønnene raskt i stekepannen. Krydre med litt salt og pepper.
  9. Anrett byggrynsrisotten på tallerken og legg på noen aspargesbønner. Skjær kyllingen i skiver og legg på tallerkenen. Server salsaen ved siden av.

Tips: Det er også godt å lage denne retten med fisk eller sopp istedenfor kylling.

Kylling med bygg - Byggmesterskap juryering Brød og kornKilde: Oplysningskontoret for brød og korn

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant