Koteletter og grønnsaker i ovn

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.

Ingredienser

  • 2 stk persillerot
  • 250 g gulrot
  • 200 g sellerirot
  • 400 g små potet
  • 1 stk grønn squash
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 4 stk kotelett av svin
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220°C.
  2. Skrell persillerot, gulrot og sellerirot. Kutt dem i store biter. Del de små potetene i to og squashen i like store biter som de andre grønnsakene. Legg over i en ildfast form, dryss over olivenolje, salt og pepper. Bland sammen og stek i ovnen i ca. 20 minutter.
  3. Ha salt og pepper på kotelettene, stek dem på sterk varme med margarin eller olje i ca. 2 minutter på hver side.
  4. Ta ut formen med grønnsakene og legg kjøttet oppå grønnsakene. Sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i 5 minutter.  
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.