Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt makrell med rømmesaus

Stekt makrell med rømmesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. makrell
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Rømmesaus:

  • 1 ss hvetemel
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ss melk eller fløte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en tilberedningsmetode som er brukt på Østlandet i uminnelige tider. Man kan selvsagt steke hele fisken, men her har vi valgt å bruke fileter. Litt enklere med tanke på at den supergode sausen tradisjonelt sett deler plassen på tallerkenen med både fisk, agurksalat, sitron og rømme.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. makrell
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper

Rømmesaus:

  • 1 ss hvetemel
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ss melk eller fløte

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med kokte poteter og gjerne noen sitronbåter.

 

Hvis ikke du kan filetere fisk, anbefaler vi at du spør de som jobber i fiskedisken.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB11 26.05.2024 18:02:53