Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med reinsdyrskav, byggryn og selleri

Salat med reinsdyrskav, byggryn og selleri

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 3 dl byggryn (gjerne røde)
  • 300 g sellerirot
  • 1 stk. grønt eple
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 706 kcal
Fett 39 g
Protein 32 g
Karbohydrater 49 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrskav kan brukes i mer enn finnbiff og gryter! Lag en deilig og mettende salat med byggryn, sellerirot og eple - tradisjonelle smaker i ny innpakning.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 3 dl byggryn (gjerne røde)
  • 300 g sellerirot
  • 1 stk. grønt eple
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 706 kcal
Fett 39 g
Protein 32 g
Karbohydrater 49 g

Slik gjør du

  1. Kok byggryn etter anvisning på pakken.
  2. Stek reinsdyrskav i smør til det begynner å få farge. Krydre med salt og pepper.
  3. Skrell og kutt selleri i 2 cm terninger. Varm en stekepanne med litt olivenolje og stek terningene til de har fått fin farge, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  4. Skrell og kutt eple i små terninger. Bland med sitronsaft og skall.
  5. Plukk bladene av stilken og grovhakk persillen. Rens granateplet.
  6. Bland eplecidereddik og resten av oljen og smak til med salt og kvernet pepper. Hell over rugkjernene og vend inn selleri, eple, persille, granateplekjerner, babysalat og reinsdyrskav.

Anrett salaten på et fat eller i en vid bolle og server.

Vi har brukt røde byggryn i salaten, men er det vanskelig å få tak i, er perlebygg eller andre typer byggryn like bra. Vær oppmerksom på at noen typer må bløtlegges over natten før koking.

 Her er flere gode forslag til hvordan du kan spise mer bygg.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Maten magen din digger

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 15.12.2024 21:50:17