Karbonader med løk

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Karbonader er mat som alle liker. Serveres både til lunsj og middag, på koldtbord og i mange sosiale lag.

Ingredienser

  • 500 g karbonadedeig
  • 0,75 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ss potetmel
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin til steking

  • 2 stk. løk
  • 1 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Elt karbonadedeig lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vann.
  2. Form karbonadene til 8 store flate kaker (per 500 g karbonadedeig). Lag rutemønster på overflaten med en sløv kniv.
  3. Rens løk, del løken i to og skjær den i tynne skiver. Smelt margarin og stek løken på middels varme til den er gyllen og har karamellisert seg. Smak til med salt.
  4. Karbonadene brunes i margarin på begge sider ved forholdsvis sterk varme. Etterstek ved svak varme 2-3 minutter.

Server nystekte karbonader på godt brød med stekt løk og salat som kveldskos, eller med kokte poteter og grønnsaker til middag.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.