Ingredienser

  • 500 g karbonadedeig
  • 0,75 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ss potetmel
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin til steking

  • 2 stk. løk
  • 1 ss margarin til steking
Del

Karbonader med løk

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Karbonader er mat som alle liker. Serveres både til lunsj og middag, på koldtbord og i mange sosiale lag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g karbonadedeig
  • 0,75 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ss potetmel
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin til steking

  • 2 stk. løk
  • 1 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Elt karbonadedeig lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vann.
  2. Form karbonadene til 8 store flate kaker (per 500 g karbonadedeig). Lag rutemønster på overflaten med en sløv kniv.
  3. Rens løk, del løken i to og skjær den i tynne skiver. Smelt margarin og stek løken på middels varme til den er gyllen og har karamellisert seg. Smak til med salt.
  4. Karbonadene brunes i margarin på begge sider ved forholdsvis sterk varme. Etterstek ved svak varme 2-3 minutter.

Server nystekte karbonader på godt brød med stekt løk og salat som kveldskos, eller med kokte poteter og grønnsaker til middag.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant