Ingredienser

Dressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss finhakket frisk mynte

Bringebær- og byggrissalat:

  • 200 g byggris
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver
  • 100 g sukkererter delt i 2
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
  • 1 pk babyspinat (à 65 g)
  • 200 g bringebær
  • 2 ss grovhakket frisk basilikum
  • 2 ss grovhakket frisk mynte
  • saften av 0,5 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

473kcal

Energi

15.2g

Fett

41.1g

Protein

37.6g

Karbohydrater

5.2mg

Jern

Del

Helstekt ytrefilet med bringebær- og byggrissalat

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et saftig og mørt stykke ytrefilet av norsk storfe fortjener litt ekstra godt tilbehør. Her har vi servert det helstekte biffstykket med en deilig bringebær- og byggrissalat toppet med smakfulle friske urter. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Dressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss finhakket frisk mynte

Bringebær- og byggrissalat:

  • 200 g byggris
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver
  • 100 g sukkererter delt i 2
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
  • 1 pk babyspinat (à 65 g)
  • 200 g bringebær
  • 2 ss grovhakket frisk basilikum
  • 2 ss grovhakket frisk mynte
  • saften av 0,5 stk. lime
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

473kcal

Energi

15.2g

Fett

41.1g

Protein

37.6g

Karbohydrater

5.2mg

Jern

Slik gjør du

  1. Bland sammen rømme og mynte til en dressing. Sett dressingen kaldt slik at den kan trekke smak.
  2. Kok byggris i en kjele med vann etter anvisning på pakken, 12-15 minutter. Hell av kokevannet, åpne posene og fordel byggrisen utover et brett eller en tallerken slik at den avkjøles raskt.
  3. Bland vårløk, sukkererter, stangselleri og babyspinat sammen med byggrisen. Smak til med limesaft, eventuelt litt salt og pepper. Anrett salaten på et stort fat og dryss over friske bringebær, basilikum og mynte.
Helstekt indrefilet av storfe 3b
  1. Gni kjøttet inn med salt og pepper.
Helstekt indrefilet av storfe 3c
  1. Brun det godt på alle sider i en varm stekepanne med margarin.
Helstekt indrefilet av storfe 3d
  1. Legg fileten over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og sett formen i ovnen på 125 °C. Stek fileten til ønsket kjernetemperatur (ca. 45 minutter), og la fileten hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Fileten er lite stekt når den har en kjernetemperatur på 55-60 °C, og er medium stekt når steketermometeret viser 60-65 °C.
  1. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg dem på fatet sammen med salaten.

Server helstekt ytrefilet av storfe i skiver og bringebær- og byggrissalat med myntedressing. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant