Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chapati

Chapati

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl fin sammalt hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • ca. 4 dl vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Chapati eller roti er opprinnelig et pakistansk og indisk brød eller lefse som stekes på takke eller i panne. Chapati serveres også i noen afrikanske land.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 dl fin sammalt hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • ca. 4 dl vann

Slik gjør du

  1. Ha mel og salt i en bakebolle. Spe på med litt og litt vann og kna det inn til deigen er passe fast. Deigen skal være litt hardere enn en brøddeig. La deigen hvile i 10 minutter.
  2. Del deigen i 8 emner eller mer om du ønsker lefsene mindre. Kjevle ut hvert emne til en tynn rund leiv.  
  3. Stek leivene på sterk varme i en tørr stekepanne, et par minutter. Snu lefsene ofte, så de ikke blir brent. Krøll/rull lefsene sammen i et kjøkkenhåndkle for å holde dem myke. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB13 03.06.2023 02:44:29