Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. grillet kylling eller tilsvarende mengde kyllingkjøtt
  • 1 ss olje
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl chilisaus (ketchuptypen)
  • 2 stk. banan
  • 150 g bacon
  • 100 g salte peanøtter
  • 2 ss hakket bladpersille
Del

Flyvende Jacob

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Er du glad i kylling? Og banan? Og bacon? Og peanøtter? Og synes det er en knallidé å lage middag av kombinasjonen? Værsågod - her har du Flyvende Jacob: kyllinggryten som har alt, også et merkverdig navn!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 1 stk. grillet kylling eller tilsvarende mengde kyllingkjøtt
  • 1 ss olje
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl chilisaus (ketchuptypen)
  • 2 stk. banan
  • 150 g bacon
  • 100 g salte peanøtter
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Rens kyllingen for bein og skjær kjøttet i biter (skinnet kan godt sitte på).
  2. Smør en ildfast form med litt olje. Legg kyllingbitene i formen og dryss over oregano.
  3. Visp kremen og bland inn chilisaus. Fordel sausen over formen.
  4. Skrell bananene og del dem først i to på langs. Legg bananbitene oppå kyllingen.
  5. Sett formen midt i ovnen og stek den på 220 °C i ca. 20 minutter, til sausen bobler og har blitt gyllenbrun.
  6. Kutt bacon i biter og stek det i litt olje i en stekepanne til det er gyllent og sprøtt. La det renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  7. Ta formen ut av ovnen og dryss over bacon, peanøtter og hakket persille.

I 1976 fikk Ove Jacobsson, som jobbet med flytransport, denne retten som han hadde komponert på trykk i det svenske matbladet Allt om mat. Retten ble populær med sine den gang spennende og uvanlige smakskombinasjoner. I originaloppskriften krydres kyllingen med italiensk salatkrydder, men gjennom årene har det blitt eksperimentert med en rekke ulike smaktilsetninger. 

Slik kan du variere Flyvende Jacob:

Bland 2 ts karri i fløte- og chilisausen.

Kutt 2-3 vårløk og ½ paprika og legg i formen sammen med kylling og banan.

Bytt ut kylling med for eksempel kjøttpølse eller bayonneskinke.

Lag en vegetarisk variant ved å bytte ut kylling med quorn eller annet vegetarisk protein.

Lag retten uten banan. Eller bytt ut banan med eple eller ananas.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant