Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asiatisk hamburger

Asiatisk hamburger

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nakkekoteletter av svin
  • 1,5 ss chilipulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss risvin eller riseddik
  • 2 ss nøytral olje til steking

Dressing:

  • 1,5 dl hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. finhakket rød chili uten frø
  • 2 ts revet frisk ingefær

Syltede grønnsaker:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl riseddik

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 4 stk. shisoblad (kan sløyfes)
  • 0,25 stk. finsnittet spisskål eller nykål
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige hamburgerbrød fylt med spicy, marinerte nakkekoteletter og syltede, sprø grønnsaker blir den perfekte burgeren for deg som elsker mat med asiatiske smaker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nakkekoteletter av svin
  • 1,5 ss chilipulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss risvin eller riseddik
  • 2 ss nøytral olje til steking

Dressing:

  • 1,5 dl hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. finhakket rød chili uten frø
  • 2 ts revet frisk ingefær

Syltede grønnsaker:

  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. gulrot
  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl riseddik

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 4 stk. shisoblad (kan sløyfes)
  • 0,25 stk. finsnittet spisskål eller nykål

Slik gjør du

  1. Renskjær nakkekoteletter fri for bein og skjær hver kotelett i to, og deretter i to på langs slik at du får tynne skiver. Legg kjøttet i en dobbel plastpose.
  2. Bland sammen en marinade av chilipulver, soyasaus, sukker, sesamolje, hvitløk og risvin. Hell marinaden over i posen og la kjøttet marinere i minimum 30 minutter.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen. La den gjerne stå å trekke smak i 1 time før bruk.
  4. Skjær rødløk i tynne, små båter. Kutt gulrot og agurk i tynne strimler, bruk gjerne et juliennejern til dette om du har. Rens chili og hvitløk, finhakk dem. Kok opp finhakket chili og hvitløk sammen med vann, sukker og eddik i en liten kasserolle. Trekk kasserollen av platen når sukkeret har løst seg opp, og avkjøl noe. Legg i tynne rødløkbåter, gulrot- og agurkstrimler.
  5. Grill marinerte skiver av nakkekoteletter i 2-3 minutter. Du kan eventuelt steke dem i en varm stekepanne med litt olje.
  6. Varm hamburgerbrød etter anvisning på pakken, eller varm dem raskt på grillen.
  7. Fyll varme hamburgerbrød med shisoblad, finstrimlet spisskål, marinerte nakkekoteletter og topp med syltede grønnsaker. Dryss over grovhakkede peanøtter og pynt gjerne med frisk koriander. Ha på litt av hoisindressingen og server gjerne resten ved siden av. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6416, server:MP-PRD-WEB13 28.09.2023 17:26:35