Asiatisk hamburger

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Saftige hamburgerbrød fylt med spicy, marinerte nakkekoteletter og syltede, sprø grønnsaker blir den perfekte burgeren for deg som elsker mat med asiatiske smaker. 

Ingredienser

  • 800 g nakkekoteletter av svin
  • 112 ss chilipulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss risvin eller risvineddik
  • 2 ss olje til steking

Dressing:

  • 112 dl hoisinsaus
  • 2 ss soyasaus
  • saft av 1 stk lime
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk finhakket rød chili uten frø
  • 2 ts revet frisk ingefær

Syltede grønnsaker:

  • 1 stk rødløk
  • 1 stk gulrot
  • 12 stk agurk
  • 1 stk rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 112 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 12 dl risvineddik

  • 4 stk hamburgerbrød
  • 4 stk shisoblad (kan sløyfes)
  • 14 stk finsnittet spisskål eller nykål

Slik gjør du

  1. Renskjær nakkekoteletter fri for bein og skjær hver kotelett i to, og deretter i to på langs slik at du får tynne skiver. Legg kjøttet i en dobbel plastpose.
  2. Bland sammen en marinade av chilipulver, soyasaus, sukker, sesamolje, hvitløk og risvin. Hell marinaden over i posen og la kjøttet marinere i minimum 30 minutter.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen. La den gjerne stå å trekke smak i 1 time før bruk.
  4. Skjær rødløk i tynne, små båter. Kutt gulrot og agurk i tynne strimler, bruk gjerne et juliennejern til dette om du har. Rens chili og hvitløk, finhakk dem. Kok opp finhakket chili og hvitløk sammen med vann, sukker og eddik i en liten kasserolle. Trekk kasserollen av platen når sukkeret har løst seg opp, og avkjøl noe. Legg i tynne rødløkbåter, gulrot- og agurkstrimler.
  5. Grill marinerte skiver av nakkekoteletter i 2-3 minutter. Du kan eventuelt steke dem i en varm stekepanne med litt olje.
  6. Varm hamburgerbrød etter anvisning på pakken, eller varm dem raskt på grillen.
  7. Fyll varme hamburgerbrød med shisoblad, finstrimlet spisskål, marinerte nakkekoteletter og topp med syltede grønnsaker. Dryss over grovhakkede peanøtter og pynt gjerne med frisk koriander. Ha på litt av hoisindressingen og server gjerne resten ved siden av. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.