Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asiatisk byggrynsgrøt

Asiatisk byggrynsgrøt

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl byggryn
  • 1 bit frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. sitrongress
  • 7 dl kylling- eller grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss sukker , gjerne rørsukker
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk) (kan utelates)

Til servering

  • 2 stk. pak choy (eller kinakål)
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 dl grovhakkede salte peanøtter
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 0,5 potte frisk koriander
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi skal spise mer byggryn! Bygg er næringsrikt, mettende og godt, og dyrkes over store deler av verden. Denne byggrynsgrøten er laget med alle de gode asiatiske smakene vi liker: kokos, lime, ingefær, chili og sitrongresss.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl byggryn
  • 1 bit frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. sitrongress
  • 7 dl kylling- eller grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss sukker , gjerne rørsukker
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk) (kan utelates)

Til servering

  • 2 stk. pak choy (eller kinakål)
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 dl grovhakkede salte peanøtter
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Bløtlegg byggryn i rikelig med kaldt vann i minst 6 timer, gjerne over natten (eller bruk perlebygg som ikke behøver bløtlegging)
  2. Finhakk ingefær og hvitløk og knus sitrongress grovt med et knivskaft eller liknende.
  3. Hell av bløtleggingsvannet og ha byggrynene i en kjele. Tilsett buljong, ingefær, hvitløk og sitrongress. Kok opp, senk varmen og la grynene koke til de er møre, ca 45-60 minutter. Rør om av og til.
  4. Tilsett kokosmelk og kok videre i 10 minutter. Smak til med  limesaft, sukker og fiskesaus. Juster konsistensen med mer buljong eller kokosmelk. 
  5. Del pak choi i to på langs og stek den raskt i litt olje i en stekepanne. 
  6. Fordel grøten i skåler og legg i pak choy. Dryss over grovhakkede peanøtter og sesamfrø. Topp med hakket grønn chili og koriander. 

Her er flere gode forslag til hvordan du kan spise mer bygg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB11 21.09.2023 18:06:05