Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asiatisk byggrynsgrøt

Asiatisk byggrynsgrøt

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl byggryn
  • 1 bit frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. sitrongress
  • 7 dl kylling- eller grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss sukker , gjerne rørsukker
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk) (kan utelates)

Til servering:

  • 2 stk. pak choy (eller kinakål)
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 dl grovhakkede salte peanøtter
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 0,5 potte frisk koriander
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vi skal spise mer byggryn! Bygg er næringsrikt, mettende og godt, og dyrkes over store deler av verden. Denne byggrynsgrøten er laget med alle de gode asiatiske smakene vi liker: kokos, lime, ingefær, chili og sitrongresss.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2,5 dl byggryn
  • 1 bit frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. sitrongress
  • 7 dl kylling- eller grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • 0,5 stk. lime
  • 2 ss sukker , gjerne rørsukker
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk) (kan utelates)

Til servering:

  • 2 stk. pak choy (eller kinakål)
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 dl grovhakkede salte peanøtter
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Her er flere gode forslag til hvordan du kan spise mer bygg.

Asiatisk byggrynsgrøt

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 13:52:54