Asiatisk byggrynsgrøt

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Vi skal spise mer byggryn! Bygg er næringsrikt, mettende og godt, og dyrkes over store deler av verden. Denne byggrynsgrøten er laget med alle de gode asiatiske smakene vi liker: kokos, lime, ingefær, chili og sitrongresss.

Ingredienser

  • dl byggryn
  • 1 bit frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk sitrongress
  • 7 dl kylling- eller grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks kokosmelk (á 400 g)
  • ½ stk lime
  • 2 ss sukker , gjerne rørsukker
  • 2 ts fiskesaus (asiatisk) (kan utelates)

Til servering

  • 2 stk pak choy (eller kinakål)
  • 2 ss olje
  • 1 dl grovhakkede salte peanøtter
  • 1 stk grønn chili
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • ½ potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Bløtlegg byggryn i rikelig med kaldt vann i minst 6 timer, gjerne over natten (eller bruk perlebygg som ikke behøver bløtlegging)
  2. Finhakk ingefær og hvitløk og knus sitrongress grovt med et knivskaft eller liknende.
  3. Hell av bløtleggingsvannet og ha byggrynene i en kjele. Tilsett buljong, ingefær, hvitløk og sitrongress. Kok opp, senk varmen og la grynene koke til de er møre, ca 45-60 minutter. Rør om av og til.
  4. Tilsett kokosmelk og kok videre i 10 minutter. Smak til med  limesaft, sukker og fiskesaus. Juster konsistensen med mer buljong eller kokosmelk. 
  5. Del pak choi i to på langs og stek den raskt i litt olje i en stekepanne. 
  6. Fordel grøten i skåler og legg i pak choy. Dryss over grovhakkede peanøtter og sesamfrø. Topp med hakket grønn chili og koriander. 

Her er flere gode forslag til hvordan du kan spise mer bygg.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.